sobota, 2 marca 2013

Zawijance

  •  Składniki:
1 ciasto francuskie
200 g pieczarek
100 g papryki
1 mała cebula
1 mała cukinia 
Oliwa z oliwek
Zioła prowansalskie
Szczypta chilli
Szynka 
Ser żółty



  • Sposób wykonania:
  Wszystkie warzywa kroimy w kostkę. Na rozgrzanej oliwie podsmażamy kolejno: cebulę, cukinię, paprykę, pieczarki. Na końcu przyprawiamy. Umieszczamy na papierowym ręczniku.
Na rozwiniętym cieście francuskim kładziemy plastry szynki, na nich usmażone warzywa, a na warzywach starty ser żółty. Zawijamy według dłuższego boku formując "roladę". Umieszczamy ją następnie na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia ( U mnie podkładka teflonowa wielokrotnego użytku). "Roladę" smarujemy z wierzchu i po bokach oliwą z oliwek, posypujemy ziołami prowansalskimi oraz jeszcze żółtym serem. Jeszcze przed włożeniem do piekarnika nacinamy, ale nie rozdzielamy! Pieczemy ok. 20 min w temperaturze 180 stopni w termoobiegu. Smacznego:)!












Brak komentarzy:

Prześlij komentarz