sobota, 2 marca 2013

Delikatna watróbka



  • Składniki:
500 g wątróbki z kurcząt
2 szklanki mleka
2 średnie cebule
sól, pieprz
oliwa z oliwek
1 wołowa kostka rosołowa
pietruszka
  • Sposób wykonania:
Cebulę kroimy w piórka podsmażamy na oliwie z oliwek.
W tym samym czasie wątróbkę umieszczamy w misce i zalewamy mlekiem. Sprawi ono, że mięso skruszeje i stanie się delikatniejsze.
Po około 10 min wątróbkę umieszczamy na cebuli i podsmażamy. Zalewamy mlekiem i gotujemy na wolnym ogniu, dodajemy przyprawy. Wątróbkę smażymy tak długo, aż stanie się zupełnie brązowa. Na samym końcu dodajemy posiekaną natkę pietruszki. Podajemy z kapustą kwaszoną i czerstwym chlebem. Smacznego:)!






Brak komentarzy:

Prześlij komentarz