piątek, 22 marca 2013

Maślane nadziane babeczki szarlotkowe oraz budyniowe







Przepis na babeczki ściągnięty z jednego z ulubionych blogów:), który polecam http://unitedflavours.blogspot.com/
  • Składniki:
250g mąki tortowej
100g masła
4 łyżki wody 
2 łyżki cukru
2 średnie jabłka
cukier i cukier puder
cynamon
1 budyń waniliowy
0,4l mleka
1 łyżka masła
konfitura
  • Sposób wykonania:
Wszystkie składniki na ciasto ugniatamy razem aż do połączenia składników. Foremki na babeczki smarujemy masłem za pomocą pędzla i wysypujemy bułką tartą. Ciasto rozwałkowujemy i za pomocą szklanki, lub foremki wycinamy krążki i wykładamy nimi mini- formy. 
Do połowy babeczek , a wyjdzie ich ok. 22 sztuki dodajemy od razu potarte jabłka z cukrem oraz cynamonem. Pozostałe babeczki pieczemy bez nadzienia. Pieczemy ok. 20 min. w temp. 180 stopni. Po upieczeniu jabłkowe babeczki wystudzamy i lukrujemy, a puste napełniamy budyniem ugotowanym na mleku z dodatkiem masła i konfiturą. Smacznego!


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz