- Składniki:
200 g pieczarek
100 g papryki
1 mała cebula
1 mała cukinia
Oliwa z oliwek
Zioła prowansalskie
Szczypta chilli
Szynka
Ser żółty
- Sposób wykonania:
Na rozwiniętym cieście francuskim kładziemy plastry szynki, na nich usmażone warzywa, a na warzywach starty ser żółty. Zawijamy według dłuższego boku formując "roladę". Umieszczamy ją następnie na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia ( U mnie podkładka teflonowa wielokrotnego użytku). "Roladę" smarujemy z wierzchu i po bokach oliwą z oliwek, posypujemy ziołami prowansalskimi oraz jeszcze żółtym serem. Jeszcze przed włożeniem do piekarnika nacinamy, ale nie rozdzielamy! Pieczemy ok. 20 min w temperaturze 180 stopni w termoobiegu. Smacznego:)!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz