- Składniki:
2 filiżanki cukru
2 cukry waniliowe
3 i 1/2 filiżanki mąki
3 łyżeczki proszku do pieczenia
1 filiżanka wody fazowanej
1 filiżanka oleju
1 olejek pomarańczowy
Ponadto:
3 puszki mandarynek
600 ml śmietany 30%
600g serka homogenizowanego
50g cukru pudru
0,5 filiżanki cukru
1,5 łyżeczki cynamonu
- Sposób wykonania:
Po upieczeniu ciasto odstawiamy do wystygnięcia.
Przygotowujemy krem.
Śmietanę ubijamy na sztywno z dodatkiem cukru pudru. Kiedy jest już sztywna, dodajemy do niej porcjami serek homogenizowany i cały czas miksujemy na małych obrotach. Po połączeniu składników, krem rozsmarowujemy na wystudzonym cieście. Posypujemy cukrem wymieszanym uprzednio z cynamonem. Smacznego!:)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz